Ny Kollektion på lager- Historiska Tapeter

Ny Kollektion på lager- Historiska Tapeter

Från dessa slitna fragment har Duro sedan med vad man närmast kan kalla ett detektivarbete noggrant ritat och återskapat mönstren. Det som gör denna kollektion unik är att Duro också har låtit charmiga brister och skavanker vara kvar tillsammans med de slitningar som uppkommit med tiden. Med hjälp av en framarbetad ny teknik har även bottenfärgerna fått behålla sin karaktäristiska ojämna yta för att ge dem dess målade känsla.

Vid färgsättningen har vår ambition varit att spegla Duros historia med autentiska färgställningar som passar i både dåtid och nutid. De två bårderna kan med fördel användas till samtliga tapeter i kollektionen. Före 1900-talet kunde bården ibland matchas och andra gånger avvika mot tapeten. De flesta bottenfärger finns också som tapeter för den som vill ha ett enfärgat rum med en mer livfull känsla. Det gör tapeterna lätta att kombinera med ett mönster eller en bård. Helt utifrån eget tycke och smak. Med kollektionen Historiska tapeter vill Duro ge en bra förutsättning både till den som vill skapa en äldre miljö eller ett personligt inslag i ett modernt hem. Med Duros traditionella tapettryck används stora mängder färg som ger en levande tryckyta och en känsla av det handtryckta. Vid rekonstruktion av gamla tapeter är det en mycket viktig ingrediens.

Svara