Strejkvarsel Schenker

Publicerad

Nyheter, Okategoriserade

Transport varslar om strejk

Transportarbetarförbundet har varslat om stridsåtgärder som träder i kraft klockan 12 onsdagen den 24 april. Det betyder att DB Schenker inte kan ta emot bokningar av sändningar som hanteras via terminal efter tisdag den 23:e april.

– Men vi kan inte garantera att det gods vi hämtar under tisdagen kan köras ut under onsdagen eftersom strejken inleds klockan 12 den 24:e, säger Mats Grundius, chef för DB Schenkers landdivision.

I praktiken drabbar det hela DB Schenkers verksamhet i Sverige.

De yrkesgrupper som berörs av Transportarbetarförbundets varsel är bland andra åkerichaufförer och terminalarbetare. Varslen gäller blockad mot övertidsarbete, nyanställning, inhyrning och total arbetsnedläggelse på 23 godsterminaler som drivs av DB Schenker, DHL och DSV Road. De DB Schenkerterminaler som drabbas är Malmö, Helsingborg, Göteborg, Linköping, Stockholm, Örebro, Jönköping, Värnamo och Timrå.

I praktiken innebär detta att all verksamhet avstannar även på de DB Schenkerterminaler som inte är uttagna i strejk. Det betyder också att vissa transporter av hel- och partilaster påverkas på grund av kapacitetsbrist.

Så som varslet från Transportarbetarförbundet är lagt finns inga generella undantag från strejkvarslet. Alla transportslag via terminal stoppas – även kyl/fryst, utrikes och paket.

Alla varuslag blir därför drabbade, även till exempel livsmedel och läkemedel.

Det företag som önskar bli undantaget från stridsåtgärderna på grund av dess viktiga funktion måste själv ansöka om detta.

DB Schenker kan inte ansöka för kunders räkning – ansökan måste komma från respektive företag, men DB

 

 

Svara