Nyhet: Fiona

– nu på lager hos Wallfashion!

Vi har inlett ett samarbete med Fiona wall design och har lagt två av deras tapetkollektioner på lager.

Fioton 5

Kollektionen är ritad av den danska designern Elsa Kirstine Krogh som har designat tapeter i 25 år och är en av de mest anlitnade tapetmakarna i världen. Elsa är Danmarks enda heltidsanställda tapetdesigner och hennes verk finns i hela världen. Man ser Elsas tapetdesign bland annat i Tokyo och New York och nu är det dags för den att ta plats i Sveriges hyreslägenheter, något Elsa tror att marknaden är mer än mogen för.

 – När det gäller tapeter har det skett ett generationsskifte. På 60-talet ville man ha sågspånstapet och målade väggar. Som tur är har den attityden förändrats. Idag lägger vi i högre utsträckning tid och kraft på inredning och vill sätta vår personliga touch på hemmet. Väggar är inte längre bara något som behöver målas – de ska signalera vem som bor i hemmet, säger Elsa Kirstine Krogh.

Miljövänliga fondväggar

Fioton 5, som är tryckt på miljövänligt papper med vattenbaserade färger och lacker, innehåller totalt 60 tapeter. Förutom de vanliga bastapeterna i flera färger och utföranden finns tapeter som lämpar sig väl för fondväggar, något som blivit oändligt populärt som en del i inredningen.

Första byggtapeten anpassad för barn

Byggtapeter med hög kvalitet och slitstark yta lämpar sig väl för användning i barnrummen. Denna kollektion är den första att innehålla tapet där motiven anpassas för barn. Alla tapeter går praktiskt att tvätta av med våt trasa och diskmedel.

Text & bild: Fiona wall design

Svara